Sonntag, 25. Oktober 2009

Ανάλυση συστημάτων ροής

Μια σειρά αλλαγών τόσο στον ορισμό, όσο και στις παραμέτρους εξέλιξαν μια νέα μέθοδο ανάλυσης συστήματος ροής, όπως π.χ. πίεση Ρ είναι ενεργειακή πυκνότητα (ενέργεια ανά μονάδα όγκου - Nm/m3) και ισούται με την πυκνότητα επί το Δυναμικό U ενός πεδίου.

Η μέθοδος επιτρέπει την κοινή χρήση εξισώσεων, δηλ. παρόμοια ανάλυση συστημάτων ηλεκτρισμού, ρευστομηχανικής και βαρύτητας, όπως π.χ. γενική χρήση των νόμων του Kirchhoff, που δεν αποτελούν παρά μια άλλη έκφραση του θερμοδυναμικού ισοζυγίου δηλ. της καταστατικής εξίσωσης PV = m U.

Η ακτινική πρόωση και γενικά οι προτάσεις επαγωγικής ροής (δύο και πλέον φάσεων) αποτελούν βελτιωμένες λύσεις σε προβλήματα πρόωσης οχημάτων (πλοίων, αεροπλάνων, ελικοπτέρων), Τουρμπίνων (π.χ. υδρο- ατμο- ανεμογεννητριών) και ρευστών (άντληση, ψύξη, θέρμανση, αερισμός).

Η ανάλυση γίνεται από την Discopter GmbH τόσο σε επίπεδο θεωρητικού υπολογισμού, προσομοίωσης όσο κατασκευής και μετρήσεων πρωτοτύπου, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο (καθηγητής Thamsen) και τα ΤΕΙ (καθηγητής Frank) Βερολίνου.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen